De Omgevingsdienst Twente officieel geopend

01-02-2019
2582 keer bekeken

Op donderdag 24 januari is de Omgevingsdienst Twente officieel geopend tijdens een bijeenkomst met alle samenwerkingspartners. Burgemeesters en wethouders van 14 Twentse gemeenten en de gedeputeerde van de Provincie Overijssel waren aanwezig op deze feestelijke middag.

De besloten bijeenkomst stond in het teken van vertrouwen. Directeur Jan Willem Strebus benadrukte tijdens de openingspresentatie dat de Omgevingsdienst Twente kan bestaan door het vertrouwen dat alle partners elkaar en de Omgevingsdienst Twente geven. De 14 gemeenten en Provincie Overijssel werkten het afgelopen jaar intensief samen om tot een succesvolle start van de Omgevingsdienst Twente te komen. 

Rondleidingen en interviews

De Omgevingsdienst Twente is gevestigd in het gemeentehuis van Almelo. Medewerkers verzorgden rondleidingen en vertelden meer over het werk en de werkwijze van de dienst. Aansluitend volgden interviews met o.a. de gedeputeerde van de Provincie Overijssel Annemieke Traag, VNO-NCW-manager Tom Masselink, de voorzitter van het dagelijks bestuur Ellen Nauta en BOR-voorzitter Ineke Nijhuis. Dagvoorzitter André van der Zee (RTV Oost) sprak met hen over de totstandkoming en de uitdagingen waar de Omgevingsdienst Twente voor staat. Duidelijk werd dat alle partijen vol vertrouwen willen samenwerken aan de groei en het succes van de Omgevingsdienst Twente.

Kennisdeling

Ook kwamen ervaringsdeskundigen Gérard Bouman, voorzitter van Omgevingsdienst NL en Bas Tuhuteru, senior adviseur bij een al langer bestaande Omgevingsdienst, aan het woord. Zij benadrukten dat de Omgevingsdienst Twente veel baat heeft bij het landelijk kennisnetwerk van Omgevingsdiensten, waardoor de dienst efficiënt kan adviseren aan gemeenten, burgers en bedrijven.

Foto: Henry Faber

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen