OD Twente en vijf Twentse gemeenten tekenen voor Genetics’ zaaksysteem

30-04-2019
2554 keer bekeken {0} reacties

Omgevingsdienst Twente en de gemeenten Almelo, Tubbergen, Dinkelland, Twenterand en Hof van Twente gebruiken de komende jaren één gemeenschappelijke backoffice-applicatie voor Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving: PowerBrowser van Genetics.

Het contract hiervoor werd namens alle deelnemers op 24 april ondertekend door Jan Willem Strebus, directeur van Omgevingsdienst Twente.

Voortraject
Aan de ondertekening ging een intensief Europees aanbestedingstraject vooraf. De betreffende gemeenten en omgevingsdienst trokken hierin samen als stuurgroep op. Een vruchtbare samenwerking die tot de beslissing leidde om ook de implementatie van het systeem gezamenlijk op te pakken en uit te rollen. 

Zaakgerichte workflow
Met PowerBrowser richten de deelnemende partijen hun werkprocessen en dossiervorming zaakgericht in. VTH-procedures zijn ketenprocessen, waarbij coördinatie en gegevensuitwisseling noodzakelijk zijn. Met het ‘NEN 2028’ certificaat bevestigt Genetics formeel dat PowerBrowser aan alle wettelijke voorschriften voldoet op het gebied van informatiebeheer, veiligheid en archivering.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen