OD Twente informeert ondernemers Vroomshoop

07-11-2019
2239 keer bekeken

Op 6 november hebben Gerrit Ligtenberg en Gerdien den Boer bij de Industriƫle Kring Vroomshoop e.o. (IKVO) een presentatie gehouden over de OD Twente en de Informatieplicht Energiebesparing. De IKVO wil haar leden graag helpen op het gebied van energiebesparing.

De OD Twente is samen met Gemeente Twenterand, de Provincie Overijssel, Duvast en Mekufa uitgenodigd om een toelichting te geven op dit onderwerp.

Bij de vroege ontbijtsessie waren zo’n 25 ondernemers uit de regio aanwezig. Na een korte introductie over de algemene werkzaamheden van de OD Twente, vertelde Gerrit Ligtenberg, adviseur energie en vergunningverlener, meer over de Informatieplicht Energiebesparing. Ook presenteerde René Kuizenga van adviesbureau Duvast wat zij doen op het gebied van energieonderzoek- en advies. Tot slot kon Mekufa-directeur Niels Peters vertellen dat hij, dankzij het invullen van de Energiemaatregelenlijst (EML), vernieuwende inzichten heeft gekregen in het energieverbruik van zijn onderneming. 

Positieve verandering
Uit de reacties van de ondernemers kwam naar voren dat dit thema hen zeker aanspreekt. Hoewel de EML door ondernemers vaak als een last wordt ervaren, lieten de praktijkvoorbeelden uit de presentaties ook zien dat de informatieplicht kan aanzetten tot positieve veranderingen. Het terugverdienen van een investering en het klaar zijn voor de toekomst, zijn voor ondernemers belangrijke aansporingen om aan de slag te gaan met energiebesparing.  

Meer informatie
Wilt u ook meer weten over onze diensten op het gebied van energie, asbest, bodem, geluid, lucht of andere milieuthema's? Wij vertellen graag wat we voor u kunnen betekenen. Neem contact op met Gerdien den Boer, communicatieadviseur: g.denboer@odtwente.nl.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen