Omgevingswet - Twentse aanpak Toepasbare Regels

17-02-2020
2689 keer bekeken

Als eerste regio in Nederland werken de overheden in Twente samen bij het opstellen van Toepasbare Regels. Onze aanpak maakt indruk en wordt gemarkeerd als goed voorbeeld.

Toepasbare Regels vormen de basis van een vergunningscheck en -aanvraag, waardoor ondernemers en inwoners een zorgvuldige eerste stap kunnen maken bij het realiseren van hun initiatief. Het DSO bevat nog geen Toepasbare Regels; de bevoegde gezagen moeten ze zelf maken en dat vraagt oefening. 

In Twente trekken we hierin samen op via de werkgroep Toepasbare Regels. Gezamenlijk volgen we een basiscursus waarin we ervaring opdoen in een oefenomgeving (foto - koffiepauze tijdens de basiscursus in gemeentehuis Rijssen-Holten). Daarnaast inventariseert de werkgroep de aanvraagvereisten die de verschillende gemeenten hanteren, zodat overeenkomsten en verschillen boven tafel komen. Bij het volgende overleg biedt deze analyse inzicht in de vraag welke vragenbomen we gezamenlijk kunnen maken. 

Onze aanpak krijgt aandacht en maakt indruk; tijdens de 'Slagsessie Zwolle: Aan de slag met de Omgevingswet' zijn we meerdere keren als goed voorbeeld aangehaald. En daar zijn we best heel trots op!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen