24 juni: livestream luchtwassers

19-06-2020
941 keer bekeken

Omgevingsdiensten Twente en IJsselland en de provincie Overijssel zetten zich gezamenlijk in voor de verbetering van de werking van luchtwassers in Overijssel. Op woensdag 24 juni om 19.30 uur organiseren we een digitale bijeenkomst waarvoor we eigenaren van luchtwassers van harte uitnodigen.

Antwoord op vragen tijdens de livestream

Tijdens de livestream geven de verschillende betrokkenen hun kijk op de materie. Ook krijgt u volop de gelegenheid om te reageren en vragen te stellen (via WhatsApp, telefoonnummer: 06 50 16 44 64). Tijs de Bree (gedeputeerde provincie Overijssel), Maurice Ortmans (Inno+ B.V.), Leonardo Dekker (Devriecom B.V.), Gerben Dekker (POV regiovoorzitter Overijssel), Harrie Brummelhuis (Fokbedrijf Brummelhuis) en Frits Snel (Toezichthouder Omgevingsdienst IJsselland) beantwoorden de vragen.
 

Ga naar de livestream (24 juni om 19.30 uur) >> aanmelden of registreren is niet nodig.

 

Onderzoek naar de werking luchtwassers

Uit het onderzoek dat wij november 2019 publiceerden, blijkt dat veel luchtwassers niet naar behoren functioneren. Een van de oorzaken hiervan is: aandacht voor de luchtwasser! Daarmee kunnen tekortkomingen snel worden gesignaleerd en acties als bijvoorbeeld schoonmaken of zuur bijvullen op tijd worden uitgevoerd.
 

Als vervolg op het eerste onderzoek volgt een nieuwe meting. Hierbij wordt met terugwerkende kracht gemeten over de periode 1 november 2019 tot aan 1 november 2020.

 

Toezicht en handhaving

De reguliere controles gaan door en bij grove overtredingen handhaven we ook. Onze toezichthouders controleren de bedrijven op de aanwezigheid van luchtwassers, maar ook op de juiste werking en het bijhouden van het logboek. De toezichthouder kan in het logboek lezen wat u heeft gedaan aan de werking van de luchtwasser, voldoet dat niet dan zal hij of zij daarover rapporteren.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen