Week tegen Ondermijning Twente

29-06-2021
696 keer bekeken

Hoe houden wij Twente samen veilig? Wat zijn signalen van criminaliteit en wat is er tegen te doen? Van 29 juni tot en met 1 juli houden verschillende overheidsdiensten gezamenlijke controles in het kader van criminele ondermijning.

Gemeenten en andere overheidsdiensten in Twente besteden samen met ondernemers aandacht aan het voorkomen en signaleren van ondermijnende criminaliteit. Voorbeelden van ondermijnende criminaliteit zijn: inbraak, mensenmokkel/-handel, witwassen van zwart geld, illegale drugskwekerijen en -opslag.

Ondermijnende criminaliteit is overal, ook in Twente. De controles in de campagneweek zijn vooral gericht op bedrijven op industrieterreinen en in het buitengebied. De Twentse gemeenten besteden samen met de Omgevingsdienst Twente, de politie, Provincie Overijssel, Belastingdienst en RIEC Oost-Nederland extra aandacht aan het voorkómen en aanpakken van criminaliteit om ondernemers te laten zien wat de risico’s zijn en wat je kunt doen om te voorkomen dat je erbij betrokken raakt.

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen