Traineeship OD Twente en OD IJsselland (36 uur p/w)

20-07-2021
2218 keer bekeken

We zoeken meerdere recent afgestudeerde technische HBO/WO’ers Veiligheidskunde (of vergelijkbaar), die in het najaar van 2021 kunnen beginnen aan ons traineeprogramma (2 jaar).

Ben jij recent HBO/WO afgestudeerd (technische richting) maar nog niet uitgeleerd?
Ben jij maatschappelijk betrokken en wil je meewerken aan een duurzame samenleving?
Wil jij werken in een jonge organisatie die open, transparant en in ontwikkeling is?
Dan is ons traineeprogramma misschien iets voor jou!

In dit programma leer je het werkveld kennen van ons primaire proces: vergunningverlening (8 maanden), toezicht/handhaving (8 maanden) en specialistisch advies (8 maanden).

Wat ga je doen?

Wij zoeken 8 trainees die in het najaar (oktober/november 2021) kunnen starten aan ons tweejarige traineeprogramma. In dit programma (HBO+) leer je het werkveld kennen van ons primaire proces: vergunningverlening (8 maanden), toezicht/handhaving (8 maanden) en specialistisch advies (8 maanden).

Altijd staan onze collega’s voor je klaar om jou te prikkelen onze opdrachtgevers te voorzien van goed advies en te helpen bij een soepele uitvoering van hun milieutaken.

  • Op basis van woonplaats en klik kom je te werken bij ofwel Omgevingsdienst Twente, danwel Omgevingsdienst IJsselland (eigen voorkeur mag ook aangegeven worden) 
  • Je krijgt een volwaardige rol in ieder team
  • Je werkt mee aan projecten met betekenisvolle thema’s
  • Je volgt trainingen en opleidingen, waaronder in het tweede jaar de HAMIL-opleiding (milieurecht, milieukunde, handhavingscommunicatie, proces van toezicht en handhaving)

“Ik mocht in mijn tweede maand al deelnemen aan de projectgroep 'Stalexplosie’, waarin ik meeschreef  aan een rapport over de oorzaken van een stalexplosie in onze regio. Het rapport heeft veel politieke gevolgen gehad en zelfs geleid tot Kamervragen. Dat geeft mij voldoening, je ziet direct de impact ervan op landelijk niveau.”

Torben, voormalig trainee (nu in vaste dienst als beleidsadviseur)

Wat bieden wij jou?

Talentvolle mensen binden wij graag aan ons. Werken bij de Omgevingsdienst Twente of IJsselland betekent werken in een jonge organisatie: samen bouwen en pionieren, waarbij je ruimte krijgt voor eigen initiatief. We hechten veel waarde aan een prettige werksfeer en dat blijkt ook uit de waardering die wij krijgen van onze medewerkers. In ons traineeprogramma geven wij je je de mogelijkheid je maximaal te ontplooien. De trainees worden hierbij begeleid door een persoonlijke mentor die jou coacht en uitdaagt.

  • Je krijgt veel verantwoordelijkheden en kansen
  • Er is veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en verdieping
  • Je ontvangt een passend aanvangssalaris

“Ik kreeg meteen al de kans om als neventaak ambtelijk secretaris van de Ondernemingsraad te worden. Ik, een trainee! Dus nu ondersteun ik de OR en leer zo  besIuitvormingsprocessen van de organisatie kennen.
Waardevol voor de rest van mijn carrière.”

Kim, voormalig trainee (nu in vaste dienst als jurist)

Wat vragen wij van jou?

We zoeken 8 recent afgestudeerde HBO/WO’ers Veiligheidskunde of een vergelijkbare opleiding met een technische achtergrond.  

Interesse in milieu en affiniteit met wet- en regelgeving zijn belangrijk voor een goede match.

Ben je…

  • nieuwsgierig

  • kritisch 

  • scherp  

...en kun je daarnaast goed samenwerken en zie je het als een uitdaging om soepel met verschillende belangen om te gaan? Dan ontmoeten we je graag!

Past deze functie bij jou?

Vertel ons in een korte motivatiebrief (maximaal 1 A4) wat jij kunt betekenen voor de de omgevingsdienst en waarom we jou moeten uitnodigen voor een gesprek. Mail dit samen met jouw CV naar solliciteren@odtwente.nl (ook als je graag bij Omgevingsdienst IJsselland terecht wil komen).

Wil je eerst nog meer weten? Neem dan telefonisch contact op met HR-adviseur Hans van der A. Hij is van maandag t/m donderdag bereikbaar op 06 50037631.

Download de vacature (pdf):

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen