Blog: Je kunt meer dan je denkt! - Jo-anne Kragt

14-10-2021
1454 keer bekeken

Jo-anne Kragt begon dit voorjaar als trainee bij het Team Vergunningen. Tijdens haar traineeship werd ze projectleider en inmiddels draait ze haar hand niet meer om voor ingewikkelde vergunningen. In deze blog deelt ze haar ervaringen en vertelt ze over de volgende stap in haar traineeship.


Het is alweer 8 maanden geleden dat ik ietwat gespannen de drempel van het Stadhuis in Almelo overstapte. Voor de sollicitatiegesprekken was ik zelfs nog nooit eerder in Almelo geweest. Nu is het de normaalste zaak van de wereld: even mijn jas ophangen op de 17e verdieping om vervolgens mijn plekje op de 16e op te zoeken, waar ik de afgelopen maanden bij Team Vergunningen heb meegedraaid.

Maatwerk

Ik heb hier ontzettend veel geleerd: het afhandelen van de meldingen Activiteitenbesluit milieubeheer en de meldingen van de aanleg van bodemenergiesystemen. Ook voor het opstellen van maatwerkvoorschriften voor het niet hoeven hebben van een vetafscheider en het intrekken van het LPG-deel van een vergunning draai ik mijn hand niet meer om. In het begin leek alles ingewikkeld en zag ik soms door de artikelen de wet niet meer, maar met de hulp van mijn collega’s is het toch allemaal goed gekomen.

Je kunt meer dan je denkt

Ook heb ik veel geleerd van projectleider zijn: soms was het best een uitdaging en hadden we geen idee of we de goede kant op gingen. Door in gesprek te gaan met collega’s en soms gewoon een richting te kiezen, hebben we naar mijn idee toch een mooi eindresultaat neergezet. Ik denk dat de belangrijkste les is geweest om gewoon te doen. Je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Nieuwe uitdaging

Nu mag ik verder bij Team Advies en dan specifiek bij het cluster geluid. Met mijn achtergrond in de natuurkunde en mijn muzikale ervaring is het fenomeen niet nieuw voor mijn, maar mooie fanfareklanken zijn natuurlijk wel iets anders dan overlast door bijvoorbeeld verkeerslawaai. Of het nu de tjilpende vogeltjes zijn of de drillboor bij de bouw verderop in de straat: geluid is er altijd en overal. Onze taak is om met al dat ‘lawaai’ toch een prettig leefklimaat te creëren én dit te behouden. Ik kijk er naar uit om in dit cluster weer nieuwe ervaringen op te doen."

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen