Omgevingstafel Twente zoekt voorzitters en secretarissen

24-01-2022
1579 keer bekeken

In Twente werken we op verschillende manieren samen bij de implementatie en uitvoering van de Omgevingswet. Eén van onze instrumenten is een gezamenlijke Omgevingstafel. In de doorontwikkeling is momenteel ruimte voor twee voorzitters en twee secretarissen. Reageren kan tot 13 februari 2022.

Over de Omgevingstafel
Binnen Twente (14 gemeenten, provincie en ketenpartners; GGD, Veiligheidsregio, Het Oversticht, Omgevingsdienst en Waterschap) werken we op verschillende manieren samen bij de implementatie en uitvoering van de Omgevingswet. Eén van onze instrumenten is een gezamenlijke Omgevingstafel, voor het bespreken en beoordelen van complexe initiatieven in de fysieke leefomgeving. Het hoofddoel is samen het initiatief mogelijk te maken binnen de geformuleerde criteria en ‘mitsen’. Aan de Omgevingstafel bespreken we integraal de ruimtelijke en maatschappelijke complexere initiatieven. We doen dat vanuit ieders deskundigheid en dichtbij de lokale afwegingen en complexiteit.

De omgevingstafels zijn zo ingericht dat ze in een digitale omgeving plaatsvinden. Het is de bedoeling dat de samenwerkingsfunctionaliteit van het DSO gebruikt gaat worden om documenten en adviezen met elkaar te delen. Hierin trekken de secretarissen nauw op met de voorzitters en voorzien ze de 10-koppige werkgroep van feedback over de werking, zodat aanpassingen in het proces of inhoud kunnen worden doorgevoerd.

Wij zoeken twee secretarissen voor 12 tot 16 uur per week en twee voorzitters voor circa 8 uur per week.

Wat ga je doen?

Voorzitter
Als voorzitter met natuurlijk overwicht zit je de regionale omgevingstafel voor en ben je eindverantwoordelijk voor het proces en de kwaliteit van de producten (adviezen) van deze Omgevingstafel.

Secretaris
De secretaris van de Omgevingstafel vervult een belangrijke rol bij de Omgevingstafel Twente. Naast het zorgdragen voor de uitnodigingen, stel je samen met de voorzitter de agenda op en zorg je voor tijdige beschikbaarheid van de stukken via het digitale platform. Je beoordeelt of de juiste stukken op tafel liggen en volgt of alle ketenpartners hun advies vastleggen.

Wat breng jij mee?

Voorzitter
We zoeken kandidaten met een HBO/WO werk- en denkniveau met enige ervaring als voorzitter,  een goed analytisch vermogen en in staat om met tegenstellingen om te gaan. Je kunt goed luisteren, samenvatten en doorvragen. Daarnaast heb je gevoel voor alternatieven, waarbij je tegenstellingen weet te overbruggen zonder partij te kiezen, en waarbij je de samenwerking stimuleert en bemiddelt tussen deelnemers. Door alle belangen zorgvuldig te wegen weet jij het gesprek aan de Omgevingstafel gefocusseerd te houden en kun je procesinterventies doen die bijdragen aan het vervolgtraject van het initiatief. De secretaris van de Omgevingstafel Twente is jouw steun en toeverlaat om in de voorbereiding te assisteren en na afloop onderdelen uit te werken.

Secretaris
Wij zoeken iemand met HBO werk- en denkniveau die affiniteit heeft met procedures, gemakkelijk contacten legt en interesse heeft in de digitale wereld. Helemaal mooi als je ook nog ervaring hebt met ruimtelijke procedures en initiatieven.
Deze rol geeft je de kans om bij te dragen aan het verder ontwikkelen van de Omgevingstafel en om mee te denken over de optimalisatie van het digitale platform. We gaan met elkaar een interessante en leerzame periode tegemoet.

Dienstverband
De Omgevingsdienst Twente faciliteert de Omgevingstafel Twente en zal fungeren als contractant. Dit betekent dat de Omgevingsdienst Twente met jouw organisatie een tijdelijke uitleencontract / detachering overeenkomt. Op die manier kun je met behoud van jouw arbeidsomstandigheden jezelf inzetten voor de Omgevingstafel Twente.

Geïnteresseerd?
We maken graag kennis met jou en willen de mogelijkheden verkennen. Je kunt jouw interesse voor de functie van secretaris tot en met 12 februari 2022 kenbaar maken door een e-mail te sturen solliciteren@odtwente.nl. We verwachten geen uitgebreide sollicitatiebrief, maar wel een beknopte motivatie en een beschrijving van jouw ervaring (een cv is misschien het makkelijkste).

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Sebastiaan Olsman (de trekker van de werkgroep Omgevingstafel Twente) op telefoonnummer 06 292 05 199.

Ook als je een keer als toeschouwer wil deelnemen aan een Omgevingstafel om te kijken of het wat voor je is, kun je contact opnemen met Sebastiaan.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen