Vacature Toezichthouder Asbest, 36 uur p/w

28-03-2022
717 keer bekeken

Ben jij in staat asbest te herkennen, sta je stevig in je schoenen en ben je communicatief vaardig? Wij zoeken een toezichthouder die gespecialiseerd is in Asbest. Je voert controles ter plaatse uit. Bevindingen rapporteer je, overtredingen meld je. Na afloop schrijf je een helder bezoekverslag.

Als toezichthouder maak je risico-analyses op locatieniveau die je, indien nodig, vertaalt naar een toezichtplan waarin je de toezichtmethode beschrijft met beoordelingspunten en frequentie. Je bereidt je voor op basis van openbare en specifieke bronnen, je stelt ambtelijke vooraankondigingen op en je voert controles ter plaatse uit. Bevindingen rapporteer je, overtredingen meld je. Na afloop schrijf je een helder bezoekverslag.

Je treedt handhavend op bij (opnieuw) geconstateerde overtredingen. Hierbij handel je in lijn met de sanctiestrategie. Je signaleert tijdig welke specialisten en/of juristen moeten worden ingeschakeld en je beoordeelt hun bijdragen op relevantie, toepasbaarheid en benodigde diepgang.

Daarnaast behandel je ongewone voorvallen (24 uur per dag), klachten, meldingen en handhavingsverzoeken. Je voert hercontroles uit en je neemt deel aan de bereikbaarheidsdienst.

Ben jij onze ideale kandidaat?
Wij zoeken een ervaren toezichthouder met specialisatie Asbest, die proactief meedenkt met de problematiek. Inhoudelijke vakkennis is zeker een voordeel, echter sterke affiniteit met en ervaring in vergelijkbare organisaties gecombineerd met een flinke dosis nieuwsgierigheid en het vermogen je snel zaken eigen te maken, kunnen ook voor een goede aansluiting zorgen.

Je hebt:

  • MBO werk- en denkniveau;
  • kennis van de Omgevingswet, Woningwet, Bouwbesluit 2012, Asbestverwijderingsbesluit 2005, Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval;
  • de specialistische opleiding Asbestdeskundige conform SC570.

Je bent:

  • in staat asbest te herkennen;
  • communicatief sterk en je staat stevig in je schoenen;
  • gemotiveerd om de verdiepingscursus Toezicht en Handhaving te volgen.

Download de vacature
Is dit jou op je lijf geschreven? lees in de vacaturetekst hieronder wat wij jou bieden en hoe je solliciteert. De reactietermijn loopt tot 15 april 2022.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen