Vacature Toezichthouder Agrarisch, 36 uur p/w

28-03-2022
655 keer bekeken

Wij zoeken een ervaren toezichthouder met accent Agrarisch klasse III en IPPC. Een deskundig en communicatief vaardig persoon die gemotiveerd is zich te specialiseren in een van de volgende onderwerpen: luchtwassers, mestvergistingssystemen of huisvestingssystemen pluimveehouderij.

Als toezichthouder maak je risico-analyses op locatieniveau die je, indien nodig, vertaalt naar een toezichtplan waarin je de toezichtmethode beschrijft met beoordelingspunten en frequentie. Je bereidt je voor op basis van openbare en specifieke bronnen, je stelt ambtelijke vooraankondigingen op en je voert controles ter plaatse uit. Bevindingen rapporteer je, overtredingen meld je. Na afloop schrijf je een helder bezoekverslag.

Je treedt handhavend op bij (opnieuw) geconstateerde overtredingen. Hierbij handel je in lijn met de sanctiestrategie. Je signaleert tijdig welke specialisten en/of juristen moeten worden ingeschakeld en je beoordeelt hun bijdragen op relevantie, toepasbaarheid en benodigde diepgang.

Daarnaast behandel je ongewone voorvallen (24 uur per dag), klachten, meldingen en handhavingsverzoeken. Je voert hercontroles uit en je neemt deel aan de bereikbaarheidsdienst.

Ben jij onze ideale kandidaat?
Wij zoeken een ervaren toezichthouder met accent Agrarisch, die proactief meedenkt met de problematiek. Inhoudelijke vakkennis is zeker een voordeel, echter sterke affiniteit met en ervaring in vergelijkbare organisaties gecombineerd met een flinke dosis nieuwsgierigheid en het vermogen je snel zaken eigen te maken, kunnen ook voor een goede aansluiting zorgen.

Je hebt:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van:
  • Verspreidingsmodellen geur, fijnstof en ammoniak, dierwelzijn en fosfaatrechten, Wet natuurbescherming;
  • Wet en de regeling Ammoniak en veehouderij (Wav en RAV);
  • Wet geurhinder  en veehouderij, Besluit emissiearme huisvesting;
  • Landelijke handhavingsstrategie (LHS).
 • De verdiepingscursus Toezicht en Handhaving gevolgd (of bereid dit te doen).

 

Download de vacature

Is dit jou op je lijf geschreven? Lees in onderstaande vacature wat wij jou bieden en hoe je solliciteert. De reactietermijn loopt tot 15 april 2022.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen