Verslag kenniskring luchtwassers

26-06-2023
1281 keer bekeken

Omgevingsdienst Twente en Omgevingsdienst NL kregen op 20 juni ruim 100 geïnteresseerden bij elkaar tijdens een bijeenkomst over luchtwassers. Nuttige, leuke en interessante informatie werd gedeeld.

Vanuit het hele land kwamen toezichthouders, vergunningverleners en juristen naar het mooie Twente, en online sloten ook nog eens 30 personen aan.

Jan Lenssen (directeur ODBN) opende de bijeenkomst met een korte uitleg over Omgevingsdienst NL en wat de organisatie doet op het gebied van luchtwassers. Vervolgens gaven Astrid ten Doeschot (Vergunningverlener Agrarisch OD Twente) & Thimo Stam (trainee OD Twente) een presentatie over luchtwassers onder de Omgevingswet. Zij gingen in op de veranderingen ten opzichte van de huidige wetgeving en hoe de wetgeving onder de omgevingswet is vormgegeven. Hierna volgde een officieel moment waarin Martin Heuver (provincie Overijssel) de handreiking luchtwassercheck overhandigde aan Arnoud van der Meulen (Kenniscentrum InfoMil / Informatiepunt Leefomgeving).

Na de pauze was het woord aan Leonardo Dekker van Devrie, een zeer ervaren luchtwasserfabrikant. Hij ging in op de handhaving met betrekking tot luchtwassers en mogelijke verbeterpunten. Devrie heeft veel klanten in Duitsland en weet daarom veel over de wetgeving en handhaving in Duitsland op het gebied van luchtwassers. Tijdens zijn presentatie stipte hij de verschillen tussen Nederland en Duitsland aan en beantwoorde hij veel vragen uit de zaal.

Aukje Martens van ODBN sloot de middag af. Vanuit Omgevingsdienst NL is zij betrokken bij een project met betrekking tot luchtwassers en tijdens de bijeenkomst verzamelde zij informatie om vervolgens in de toekomst een handboek te kunnen ontwerpen over luchtwassers.

Het was een geslaagde kenniskring waar veel nuttige, interessante en leuke informatie is besproken. De deelnemers hebben op het eind de bijeenkomst nog lang nagepraat en contact met elkaar gelegd.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen