Vierde werkgroepoverleg Omgevingsdienst Twente

03-06-2020
114 keer bekeken

Het vierde werkgroep overleg vindt plaats. In de werkgroep zitten Marieke van Cruijningen en Remko Kuiper van Hellendoorn, Hans van Brouwershaven en Sebastiaan Olsman van OD Twente, Ewoud Rupert van Twenterand, Bas Tapper van Almelo en Susanne Nolten provincie Overijssel.

Er is veel geleerd van de eerste keer ‘doen’ van een omgevingstafel in maart. De werkgroep heeft geïnventariseerd waar verder mee aan de slag wordt gegaan.

  1. Welke initiatieven komen op een omgevingstafel? Gaat dat om de bouwsom? Of om hoeveel activiteiten er worden gewijzigd? Zie de bijlage om je vast voor te bereiden, dit stuk willen we met de werkgroep bespreken en aanvullen.
     
  2. Hoe geven we Omgevingstafel(s) Twente vorm? Uitkomst van de tweede werkgroep was dat we gezamenlijk ‘iets’ willen organiseren, maar hoe? En hoe vaak? Dat is nog niet eenduidig. Daarom bespreken we onze wensen hoe we de omgevingstafel met elkaar in Twente willen organiseren en wat we nodig hebben om te kunnen starten.
     
  3. Hoe kan de werkgroep DSO ondersteunen bij de omgevingstafel? In de landelijke voorziening van DSO zit straks een samenwerkingsfunctionaliteit, maar regionaal is er meer mogelijk. Zoek van te voren (digitaal) je collega uit de werkgroep DSO op en wissel je ideeën uit over deze vraag. Tijdens de werkgroep delen we de antwoorden en formuleren we gezamenlijk een vraag voor de werkgroep DSO.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen